13 Ekim 2010 Çarşamba

Ücretsiz içerik, seminer ve rehberlik ve araştırma hizmetleri

MEB'in okullarda rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verdiğini biliyorduk. Her ilde en az bir Rehberlik ve Araştırma Hizmetleri şubesi açma hedefini de uzun zaman önce duymuştuk. Artık oldu! Her ilde ücretsiz destek alabileceğimiz merkezler var. Bu merkezlerde aileler için seminerler de veriyorlar. Hatta Meb her merkez için web alanı ve adı ayırmış, yerelde web siteleri yapılıyor. Çeşitlilik çok seslilik sağlanıyor. Ben birkaç noktanın sitesine girdim, inceledim;  




  •  Beğenmediğim tarafı bazı sitelerde bilgiler çok acemice ve kısıtlı veriliyor. "Devlet baba söyledi, biz de yapmış olalım da.." mantığı ile hazırlanmış. 
  •  Bazılarında görsel tasarım çok kötü, hele renkler.... Acemi web designer'ın elinden çıktığı belli...



Gelelim beğendiğim taraflarına;
  • Öncelikle web sitelerini iyi kullanan merkezler, şehirde duyuru karmaşasında gözden kaçırdığımız etkinlikleri duyurabiliyorlar.
  • Etkilnik örnekleri mevcut, ki bu etkinlikler evde çocuğu ile oynamak isteyenlerden, anaokulu öğretmenlerine kadar herkese faydalı olabilir.
  • Yeni nesil annelerin kafalarında hep soru işaretleri mevcut; "Acaba doğru yapıyor muyum? Daha ne yapabilirim? Çocuğum bunu yapmıyor , bu sorunu nasıl çözerim?Ya da çocuğum hırçın ne yapabilirim...." işte bu konularda bir uzmana danışmak istediğinizde gördükleri vakalar, devlet imkanları vs. gibi açılardan bu merkezler daha cazip hale geliyorlar..
  • Sadece olumsuz düşünmeyelim, özel eğtim ihtiyacı olan çocuklar, üstün zekalı çocuklar vs. için de testler, yönlendirmeler yapıyorlar. Aileler için bulunmaz fırsat...
İşte linki...
Buradaki her linki incelediğinizde yerel farlılıklara da şahit olabiliryorsunuz. Farklı uygulama ve etkinlikleri görebilmek için güzel bir fırsat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder