21 Eylül 2010 Salı

Okullar açılacak, alışverişe koş!

Bayram tatili bitti, yaz tatili bitti, referandum bitti ve yazlık mekanlarda hareketlilik de bitti...
Çocuklar yaz tatilinin bitmesine üzülürken, okul arkadaşlarını tekrar görecekleri için mutlular. Aileleri hiç sormayın, onlar tam bir koşuşturmaca içinde... Yeni okula başlayacak çocukları olanlar daha heyecanlı: Hangi okula versek? Öğretmenleri nasılmış? Ya servis? Yemek? Okul parası? Sosyal etkinlikleri var mı? Öğrencilerin sosyal  statüleri nasıl? Ya sınav başarıları?(özellikle akademik başarı demiyorum ona başka bir yazıda yer vereceğim) bilmem kimin çocuğu da X okula gidiyormuş biz de oraya gönderelim Hayri!


Haydi okula karar verdiniz bu sefer; okul kıyafetlerini nereden alacağız? Ya ekstra kitaplar ve malzememler? Ay bu senenin hangi çizgi karakteri moda? Çocuk tüm malzemeleri Ben10 (ya da benzeri bir karakteri buraya koyabilirsiniz) istiyor,lisanslı ürünler de daha pahalı ne yapacağız? Haydi her zamanki gibi Eminönüne....
Ve okulun ilk günü... Bayrak töreni olur, ilk derse girilir, çocuk eve gelir ; "anneee! öğretmenim ....(burada uzun bir liste var) istiyor, hemen şimdi!"
İkinci alışveriş turu...
Çocuk en sonunda okula hazır ama velide derman kalmamış...
Ben yukarıdaki senaryoyu istisnasız tüm çocuğu okula yeni başlayan tüm ailelerde gördüm.
Peki başa dönelim, bu çocuğun okula başlayacağı belli olduktan sonra o sene neye ihtiyacı olduğu belli değil mi? Velilerden (kar eklenmemiş mantıklı) bir miktar alıp tüm ihtiyaçlarını karşılasa, daha iyisi bunlar okul karşılasa... çok mu zor? Zaten her sene moda bir iki çizgi film var, neredeyse tüm çocuklar da onların lisanslı ürünlerini alıyor. İsteyen veliler için bu yöntem çok pratik olabilir...
Zamanında MEB'in tüm öğrencilere standart kitaplarını vermesine de imkansız gözüyle bakıyorduk ama sistem şimdi tıkır tıkır işliyor. Belki bu da olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder